Predstavljen projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“

U petak je, 10.07.2020. g, u prostoru pučke kuhinje Caritasa Sisačke biskupije predstavljen Caritasov projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 HRK. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak. Projekt je počeo 18. lipnja 2020. godine i trajati će do 17.12.2021. godine.

Voditeljica projekta Danijela Švrga predstavila je projekt koji će kroz 18 mjeseci provedbe omogućiti zapošljavanje 20 žena, njihovo dodatno osposobljavanje te održavanje okruglog stola na temu jačanja žena na tržištu rada. Zapošljavanjem 20 teško zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja doprinijeti će se povećanju njihove socijalne uključenosti kao i socijalne uključenosti minimalno 120 starijih osoba u lokalnoj zajednici o kojima će žene brinuti, istaknula je voditeljica projekta.

Ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić je u svom obraćanju istaknula kako je ove godine deset godina djelovanja Caritasa te se prisjetila početaka rada Caritasa i provedbe tadašnjeg Zaželi programa u obliku javnih radova. Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Sisak Gordana Šegović pozdravila je uključivanje Caritasa u provedbu Zaželi programa te istaknula njegovu važnost za žene na području grada Siska. Predstavnica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mašenka Sekulić u svom obraćanju posebno se osvrnula na važnost ovog projekta za starije osobe te važan doprinos koji projekt ima za doprinos prevenciji njihove socijalne isključenosti.

Svoju podršku projektu dao je i sisački biskup Vlado Košić istaknuvši veliki značaj angažmana žena u socijalnom i karitativnom djelovanju te detektiranju ljudi u potrebi. Pomoć onima najpotrebitijima mnogo će značiti i za njihov opstanak u ruralnim područjima naše Biskupije gdje su uvjeti života sve teži, rekao je biskup.

Uz djelatnike Cartasa i predstavnike partnera na uvodnoj konferenciji prisustvovali su članovi upravnog vijeća, volonteri te brojni novinari.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.