“Ljubav na djelu” uistinu djeluje !!!

Caritas Sisačke biskupije provodi projekt „Ljubav na djelu“ u okviru dodjele bespovratnih sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu.
Naziv projekta:

    „Ljubav na djelu“

Ukupna vrijednost projekta: 50.000,00 HRK

Trajanje prijavljenog projekta: 6 mjeseci
Od 01.08.2020. – 30.01.2021.

Projekt je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u 100% iznosu.

Projektom „Ljubav na djelu razvijena je dodatna izvaninstitucijska socijalna usluga svakodnevnog dostavljanja obroka kroz 6 mjeseci za 20 osoba koje žive u siromaštvu sa područja grada Siska i okolnih ruralnih mjesta. Namjera je da se usluga svakodnevnog dostavljanja obroka održi i nakon završetka provedbe projekta.
Osobe kojima se dostavljaju obroci su starije i nemoćne osobe i osobe u nepovoljnom položaju koje žive u siromaštvu. Navedene osobe nisu u mogućnosti kupiti namirnice za pripremu obroka ili sami pripremiti obrok ili doći do pučke kuhinje.

Dostava obroka do naših korisnika za sada ima samo pohvale od strane korisnika usluge.

    Potrebe za dostavom gotovih toplih obroka osobama u nepovoljnom položaju svakim su danom sve veće. Trudimo se obuhvatiti što veći broj korisnika, te planiramo nastaviti sa pružanjem usluge dostave gotovih obroka i nakon završetka provedbe projekta.

U projektne aktivnosti uključeno je i 10 volontera čija je zadaća obilazak 20 osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju te kroz druženje i razgovor sa njima poboljšati njihovu kvalitetu života i povećati socijalnu uključenost.

Volonteri uključeni u naš projekt su različite životne dobi i društvenih skupina, uglavnom studenti i osobe srednje životne dobi koji svojim angažmanom žele pridonijeti većoj uključivosti starih i nemoćnih osoba u potrebi.
Želja nam je da starim i nemoćnim ljudima koji se ne mogu sami pobrinuti za topli obrok osiguramo i toplu ljudsku riječ.

    Volonterska iskustva s terena svjedoče o lijepim zajedničkim trenucima na obostrano zadovoljstvo.

Volonterka Ivana kaže da je to za nju izuzetno iskustvo u kojem ona puno toga dobiva, da se u susretu s osobama starije životne dobi osjeća radosno i ispunjeno. Posebno joj je drago kad s osobama koje posjećuje izađe u šetnju. Starije osobe rijetko izlaze jer se boje pada i ozljede.

Iskustvo volonterke Mirele studentice 4. godine socijalnog rada također je izuzetno inspirativno:
„Ovo volontiranje dobro dođe i meni i korisnicima. Njima jer se imaju s kime družiti, osjetiti mladost i da se netko zanima za njih, a meni jer me ispunja pomisao da se netko osjeća dobro zbog mog društva, da nekome taj dan možda budem jedini živi kontakt, a i sama imam puno toga za naučiti od njih. Predivno mi je gledati kako se stariji bračni par odnosi jedno prema drugome, kako čuvaju vrijednosti obitelji , braka i zajedništva. S gospođom uvijek pričamo o kuhanju, prijašnjim vremenima, faksu i aktualnim temama. Volim što možemo imati široku lepezu tema za razgovor, a generacijski smo tako udaljeni.“

    Projekt je financiran iz Mnistarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike
    Sadržaj objave isključiva je odgovornost Caritasa Sisačke biskupije


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.