OIV donirao sredstva za potrebe Caritasove kuće Sv. Vinka Paulskog u Oborovu

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica danas je u prostorijama Odašiljača i veza uručio donacijski ček u vrijednosti 100 tisuća kuna ravnateljici Caritasa Sisačke biskupije Kristini Radić.

Društvo “Odašiljači i veze d.o.o.”uvijek rado podržava plemenite misije onih koji pružaju pomoć i radost tamo gdje je to najpotrebnije, ove godine u ovo predblagdansko doba, sredstva predviđena za božićne znakove pažnje i prigodni domjenak odlučili su donirati Kući Sv. Vinka Paulskog za pomoć osobama s tjelesnim i intelektualnim teškoćama te pridruženim smetnjama i na tome im VELIKO HVALA!

„Božić je doba velike radosti, vrijeme prisjećanja na prošlost i nade u budućnost. Dok privodimo kraju preprekama ispunjenu 2020. godinu i s optimizmom gledamo u nadolazeću, važno je upamtiti da će životi korisnika brojnih kuća poput ove Caritasove ostati izazovni i nakon što ostatak svijeta prebrodi krizu s kojom se trenutno suočavamo. Vjerujem kako će ova donacija pomoći olakšavanju njihovog svakodnevnog života, ali i života onih koji se o njima brinu“, rekao je Botica.

Djelatnost Kuće Sv. Vinka Paulskog uključuje pružanje usluga stalnog smještaja, prehrane, njege i brige o zdravlju, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije kao i organiziranje kreativnih radionica i osmišljavanje provođenja slobodnog vremena. Kuća je djelomično adaptirana, no veći dio još uvijek nije adekvatno prilagođen potrebama korisnika.

Zaposlenici s ljubavlju skrbe za korisnike te njeguju obiteljsko ozračje, međusobno zajedništvo, vjerske i moralne vrijednosti što se pozitivno odražava na korisnike usluga kao i one koji s njima rade. Njihov temeljni zadatak je da individualnim i grupnim radom korisnicima omoguće usvajanje vještina i navika neophodnih za svakodnevni život kao što su komunikacijske i socijalne vještine te kulturno-higijenske navike s osnovnim ciljem podizanja kvalitete života i uključenje u život lokalne zajednice. Djelatnici se trude svojim požrtvovnim radom pružiti što adekvatniju skrb i zaštitu, međutim ponekad je dobra volja i djelatnost ograničena nedostatkom materijalnih sredstava.

Uz pomoć ove donacije, projektom „Uređenje sanitarnog čvora za korisnike kuće Sv. Vinka Paulskog u Oborovu“ adaptirat će se sanitarni čvor na odjelu za osobe s najtežim stupnjem fizičkih i intelektualnih oštećenja koji su u potpunosti ovisni o pomoći i njezi druge osobe tijekom 24 sata. Sanitarni čvor kojeg korisnici trenutno upotrebljavaju nije primjeren njihovim potrebama te je samim štićenicima i zaposlenicima koji se brinu o njima vrlo teško obavljati osnovnu dnevnu higijenu.

Uređenjem specijalizirane kupaonice s mogućnošću kupanja u pokretnoj kadi poboljšati će se kvaliteta života osoba s višestrukim tjelesnim i intelektualnim teškoćama na dugotrajnom smještaju te im omogućiti kvalitetniji život koji u potpunosti odgovara njihovim potrebama.

OIV će svojom donacijom osigurati štićenicima dostojanstveniji život koji odgovara njihovim potrebama i omogućiti im da se osjećaju prihvaćeni i uvažavani od strane društva. Od srca se zahvaljujemo na dobročinstvu, pomoći i suradnji!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.