Pomoć i podrška zagrebačkog Caritasa stradalima na području Sisačke biskupije

Tijekom proteklih tjedana zagrebački je Caritas u suradnji sa zagrebačkim župama i vjernicima te Uredom za mlade Zagrebačke nadbiskupije prikupio osamnaest tona pomoći u hrani, higijeni, alatu, grijalicama, odjeći, posteljini za osobe stradale u potresu na području Banovine.

Prikupljena pomoć proslijeđena je u distributivni centar Caritasa Sisačke biskupije otkuda se dalje uz pomoć volontera dijeli stradalima. Pomoć koja je uz župe prikupljana i u Uredu za mlade te na Caritasovim lokacijama u Rakitju i Dubravi, kao i u župi sv. Blaža, vrijedni volonteri sortirali su i složili kako bi lakše i brže došla do onih koji su u potrebi.

Zbog nedostatka skladišnog prostora u Sisačkom Caritasu, dio pomoći koja je prvih tjedana za stradale pristizala iz inozemstva i iz Južne Hrvatske, također je bio privremeno smješten u skladište Zagrebačkog Caritasa u Rakitju. Ovih dana je Caritasu u Sisku predana i ta pomoć gdje je evidentirano više od dvadeset tona hrane, higijene, odjeće i posteljine.

Imajući na umu da je stradalom stanovništvu osim materijalne potrebna i stručna pomoć, Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavio je na raspolaganje stručno osoblje Obiteljskog savjetovališta za pružanje psihološke podrške i pomoći stanovnicima pogođenim potresom.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je i poseban račun na koji prikuplja novčana sredstva za stradale. Prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Caritasa Sisačke biskupije.

Izvor: Zagrebačka nadbiskupijaOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.