Uspješno proveden projekt “Ljubav na djelu”

U proteklih šest mjeseci Caritas Sisačke biskupije provodio je projekt „Ljubav na djelu“ u okviru dodjele bespovratnih sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 50.000,00 HRK, a sam projekt trajao je 6 mjeseci
i to od 01.08.2020. do 30.01.2021.

Projekt je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u 100% iznosu.
Uz pomoć dodijeljenih sredstava Caritas Sisačke biskupije uspio je razviti dodatnu izvan institucionalnu socijalnu uslugu svakodnevnog dostavljanja obroka kroz 6 mjeseci za 20 osoba koje žive u siromaštvu s područja grada Siska i okolnih ruralnih mjesta. Među ciljanim korisnicima ova usluga je objeručke i sa zahvalnošću prihvaćena kao izvanredan oblik skrbi za one koji nisu u mogućnosti sami nabavit namirnice za pripremu obroka, sami pripremiti obrok ili pak doći do pučke kuhinje.
Osobe kojima su se dostavljali uglavnom su starije i nemoćne osobe koje žive u vrlo skromnim životnim uvjetima.
Isustvo provedbe ovog projekta pokazalo je da je ova usluga itekako potrebna jer je velik broj korisnika koji na ovaj način zadovoljavaju osnovne životne potrebe.

Osim same dostave hrane projektom je bila obuhvaćena i usluga pružanja podrške kroz razgovor i druženje kako bi se i na taj način poboljšala kvaliteta života i njihova socijalnu uključenost. Uslugu podrške kroz razgovor i druženje pružalo je proteklih šest mjeseci deset Caritasovih volontera koji su volontirali najmanje 3 sata tjedno.
Ponukani pozitivnim iskustvom s terena, Caritas će prema svojim mogućnostima nastaviti s uslugom dostave hrane za najsiromašnije sugrađane, kako bi bila zadovoljena njihova osnovna životna potreba, a isto tako vjerujemo da su se uslugom podrške kroz razgovor i druženje razvila nova prijateljstva koja će se na ovaj način nastaviti održavati.
Zahvaljujemo svim volonterima i svima onima koji su na posredan ili neposredan način bili uključeni u ovaj projekt i pomogli da ljubav uistinu djeluje.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.