Projekt “Žurne pomoći Caritas Sisak”

Dana 29. prosinca 2020. cjelokupno područje Sisačke biskupije pogodio je razoran potres koji je iza sebe ostavio brojne porušene domove, sakralne objekte, ali i veliki strah među stanovništvom.

Bilo je nužno žurno reagirati i svima pružiti potrebitu pomoć. Prvotno je bilo važno zbrinuti ljude hranom i higijenskim potrepštinama, a potom im omogućiti privremeni dom u obliku stambenih modula. Hrvatski Caritas je u suradnji s Caritasom Internationalis, Malteškim redom i donacijama iz katoličkih misija i zajednica naručio 200 stambenih modula od tvrtke Tehnix.

Kako bi stambeni moduli bili valjano dodijeljeni, Hrvatski Caritas pokrenuo je projekt „Žurne pomoći Caritasu Sisak“ i osnovao je tim koji čini devet članova različitih profila. Riječ je o osobama kojima je zadatak obilaziti teren i prikupiti informacije o mjestima gdje su potrebni moduli te logistički i administrativno organizirati dostavu.

Caritas Sisačke biskupije poziva sve koji su pogođeni posljedicama razornog potresa da mu se obrate za svu potrebnu pomoć.



Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.