Caritas Sambotel opet pomaže Caritasu Sisačke biskupije

Caritas Sisačke biskupije danas je primio još jednu vrijednu donaciju prijateljskog Caritasa iz mađarskog Sambotela. Riječ je o građevinskom materijalu, prehrambenim i higijenskim potrepštinama te igračkama za djecu koji su dopremljeni u Caritasov distributivni centar Uradi sam. Predstavnike Caritasa Sambotel dočekala je ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić koja je zahvalila na ukazanoj pomoći.

Važno je istaknuti kako Caritas Sambotel pruža kontinuiranu pomoć potresu pogođenom području Sisačke biskupije, a prema riječima predstavnika spomenutog Caritasa ni ova donacija neće biti posljednja u nizu.

Naime, Mariette Tuczaine Regvari je istaknula kako se je Caritas Sambotel voljan uključiti u izgradnju dvije montažne kuće za one koji su tijekom potresa ostali bez svojih domova.

Nakon posjeta distributivnom centru Uradi sam, delegacija se je uputila u Osnovnu školu Braća Ribar kojoj su dostavili igračke za djecu. Riječ je o projektu “Škola za školu” koji je provela Katolička škola Šarvar iz Mađarske prema kojemu djeca prikupljaju igračke za svoje vršnjake u Hrvatskoj pogođenima potresom. Ravnateljica škole Vesna Šebek zahvalila je u svoje ime i svih učenika na ovoj vrijednoj donaciji koja će zasigurno uveseliti sve školarce.

Gosti iz Mađarske današnji su dolazak u Sisak iskoristili i za posjet dvjema obiteljima u Petrinjskoj ulici kojima je prijed dva tjedna dostavljena donacija Mađarskog Caritasa u obliku dva stambena modula. Spomenute su obitelji još jednom iskazale svoju zahvalnost na donaciji koja im je trenutno uvelike olakšala stanovanje.

Caritas Sisačke biskupije još jednom koristi priliku zahvaliti svojim prijateljima u Mađarskoj koji su se pokazali kao čvrst oslonac i sigurna ruka u pružanju pomoći u ovim teškim vremenima.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.