Hrvatski Caritas osigurao kupovinu ukupno 200 stambenih modula

Hrvatski Caritas ugovorio je s tvrtkom Tehnix kupnju dodatnih 100 stambenih modula kojima će stambeno zbrinuti još 100 obitelji s područja Banovine koji su u potresima ostali bez svojih domova.

Ugovor je potpisao ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina s direktorom i vlasnikom tvrtke Tehnix Đurom Horvatom, u prisutnosti predsjednika Hrvatskog Caritasa i varaždinskog biskupa Bože Radoša, javila je Informativna katolička agencija (IKA).

Prema riječima mons. Fabijana Svaline, Hrvatski Caritas se odlučio na kupovinu dodatnih modula jer je sve veći broj ljudi kojima novi potresi dodatno oštećuju domove, a zbog poljoprivrednih dobara su vezani za svoj dom koji ne mogu i ne žele napustiti.

– To nam je bio jasan znak da tim ljudima treba omogućiti kakav-takav primjeren boravak, sve do trenutka dok im se ne izgradi njihova nova kuća. Zato je odlučeno o nabavi još 100 stambenih modula kojima ćemo za još 100 obitelji omogućiti primjeren krov nad glavom, kako bi mogli dostojanstveno živjeti. Svjesni smo da stambeni modul ne može zamijeniti obiteljske domove, ali može dati adekvatnu zamjenu, pogotovo sada, usred zime, kazao je mons. Svalina.

Još 100 stambenih modula proizvest će tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca s kojom, kako je istaknuto, Hrvatski Caritas ima pozitivno iskustvo brzog i odgovornog djelovanja usred ove prirodne katastrofe.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš ističe kako su sve donacije koje prima Hrvatski Caritas usmjerene za nabavu ovih stambenih modula, kako bi najsiromašniji, oni koji su najpotrebniji pomoći, što prije dobili adekvatan privremen smještaj.

Uz dar Svetog Oca Franje, sredstva Hrvatske biskupske konferencije i međunarodnog Caritasa, kupnja još 100 stambenih modula osigurana je iz donacija pravnih osoba, hrvatskih katoličkih misija te građana putem osobnih uplata ili donacijskog telefona.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.