Bez doma usred potresa ostala i obitelj Šimunović

U Strossmayerovoj ulici u Sisku nastanjena je tročlana obitelj Šimunović koja je usred razornog potresa ostala bez svog obiteljskog doma. Kuća je trajno uništena i bit će joj potrebna potpuna obnova.

Kako bi obitelj što brže dobila siguran krov nad glavom, pobrinuo se Hrvatski Caritas koji je obitelji omogućio stambeni modul u kojem će dočekati sanaciju svoga doma.

Za brzu koordinaciju i organizaciju zaslužan je novoosnovani deveteročlani tim u okviru Projekta žurne pomoći Caritasu Sisak koji je pokrenuo Hrvatski Caritas. Veliku zahvalnost spomenutom timu i Hrvatskom Caritasu u razgovoru naglašava i sama gospođa Milica Šimunović koja je vidno potresena razvojem događaja.

Ona naglašava težinu situacije i veliku tugu jer gubitak svoga doma ne vidi kao gubitak cigle, već uspomena. Dom je bio mjesto gdje su se okupljali u zajedničkim druženjima i provodili mnoštvo vremena zajedno. Sada, zbog razvoja novih okolnosti, sin je morao odseliti što joj osobito teško pada.

Caritas Sisačke biskupije ne brine o obitelji Šimunović samo u vidu stanovanja, već redovito vodi računa o prehrambenim i higijenskim potrepštinama koje su nužne ovoj obitelji do stabilizacije životnih okolnosti i uvjeta.

Obitelj Šimunović samo je jedna u nizu obitelji koja je dobila ili će dobiti stambeni modul Hrvatskog Caritasa i na taj način privremeno osigurati miran boravak i krov nad glavom.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.