Caritasov projekt “Mobilnost naših starijih”

Usprkos teškoj situaciji na terenu uzrokovanom potresom te brizi o stradalima, Caritas Sisačke biskupije nastavlja i s provedbom svojih redovitih aktivnosti. Tako je između ostalog u tijeku projekt „Mobilnost naših starijih“, koji Caritas provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku.

Cilj projekta je osobama starijim od 65 godina osigurat dostavu namirnica, lijekova i drugih potrepština te individualnu usluga prijevoza, uz moguću pratnju i podršku volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice.

Ovim projektom unaprijediti će se kvalitete života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves, doprinijeti prevenciji institucionalizacije i njihovom ostanku kod kuće, povećati socijalna uključenost u lokalnoj zajednici te osigurati dostupnost svih javnih ustanova i drugih sadržaja starijim osobama.

Projekt je vrijedan 108.000,00 kuna, a njegovo predviđeno trajanje je godinu dana.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.