Stambeni modul Hrvatskog Caritasa dobila obitelj iz Popovače

Hrvatski Caritas, potaknut objavom u jednom dnevnom listu o obitelji iz Popovače čiji je član teško bolestan, a kuća trajno oštećena u potresu, dodijelio im je u petak 19. veljače stambeni modul kako bi u njemu živjeli dok im se ne izgradi nova kuća.

Na području grada Popovače u potresu je bez sigurnog doma ostalo šest obitelji. U akciju pomoći obitelji koja je također ostala bez doma, a čiji član je teško bolestan, aktivno se uključio Hrvatski Caritas, samo dan nakon što je u medijima objavljen apel za pomoć ovoj obitelji.

“Imamo 5-6 kuća s crvenom naljepnicom te smo pokrenuli akciju pomoći kako bi se tim ljudima omogućio kontejner dok im se ne sanira ili ne izgradi nova kuća. Danas smo za ovu obitelj uspjeli dogovoriti isporuku kontejnera. To je ujedno i prvi kontejner u gradu Popovači, pa se nadamo da ćemo i drugim ljudima u potrebi uskoro moći pružiti adekvatnu pomoć”, kazala je za Hrvatski katolički radio članica župnog Caritasa Popovače Katarina Uremović koja je, kao i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, bila prisutna postavljanju i primopredaji stambenog modula.

“Imamo jednu osobu koja je, nažalost, u teškoj zdravstvenoj situaciji. Pogodila ga je i nesreća te mu je kuća stradala u potresu i procijenjeno je kako život u njoj nije siguran. U ime i njih, i grada Popovače, zahvaljujem Hrvatskom Caritasu što su nam dodijelili kontejner za privremeni smještaj ovoj obitelji dok se ne izgradi novi objekt. Gospodin je nesposoban za rad, njegova jedina borba je borba za život i donatora koji bi mu omogućio da nastavi normalno živjeti”, kazao je za HKR gradonačelnik Josip Mišković, dodavši kako grad Popovača planira ovoj obitelji izgraditi novu kuću te je stoga pokrenuta izrada projektne dokumentacije i proces dobivanja građevinske dozvole.

“Nemam dovoljno riječi zahvale Hrvatskom Caritasu i svim ljudima dobre volje koji su pomogli”, kazao je za HKR predstavnik obitelji.

Uz Hrvatski Caritas, ovaj je stambeni modul svojom donacijom financirala Hrvatska katolička zajednica Sv. Petar i Pavao iz Ludwigsburga.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su se uključili svojim molitvama i darovima u ovu važnu akciju pomoći obiteljima stradalima na potresom pogođenim područjima i na taj način pokazali djelatnu ljubav prema potrebitima. Svi koji žele podržati akciju donacije mogu uplatiti na Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb), IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 12 20. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.

Ili nazvati donacijski telefon 060 9010 (6,25 kuna po pozivu, PDV uključen).
IZVOR: IKAOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.