Veliko srce obitelji Išek

Hrvatski Caritas je u suradnji s Caritasom Internationalis, Malteškim redom i svim ljudima dobre volje kupio ukupno 200 stambenih modula koji su već velikim dijelom dodijeljeni obiteljima koje su usred razornog potresa ostale bez svojih domova i iščekuju ponovnu obnovu istih.

Jedan od modula dodijeljen je i obitelji Išek kojoj je tijekom prvog potresa oštećen stan u Petrinji. Zbog navedenoga su se trenutno planirali nastaniti u vikendici u malom mjestu Dragotinici, ali tijekom drugog i puno razornijeg potresa i ta je nekretnina teško nastradala.

Iz tog su razloga bili u velikoj potrebi što brže stambeno se zbrinuti. Ruku potpore pružio im je naš tim zadužen za dodjelu modula: Martina i Matija. Obitelj je bila sretna zbog efikasnosti i brzine dodjele modula zbog čega više nisu morali brinuti o svome privremenom krovu nad glavom.

Obitelj je timu odlučila iskazati zahvalnost napravivši obilat ručak kao znak zadovoljstva i sreće. Inače, gospođa MMilka Išek po struci je medicinska sestra i nažalost u struci je svjedočila svemu najgorem. Za vrijeme Domovinskog rata radila je u ratnoj bolnici, a trenutno radi u sisačkoj bolnici gdje je sudjelovala u akciji izvlačenja bolesnika nakon potresa.

Njezinog supruga također život nije mazio. Naime, tijekom rata bio je dragovoljac Domovinskog rata koji je određeno vrijeme proveo i u logoru.

Nadamo se da su pred ovom obitelji sada samo sretni dani.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.