Nova vrijedna donacija iz Mađarske

Delegacija mađarske Vlade, Agencije „Mađarska pomaže“ i Mađarskog Caritasa posjetila je u petak, 12. ožujka distribucijski centar Caritasa u Sisku. Između ostalih sa sisačkim biskupom Vlado Košićem i ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić susreli su se državni tajnik Mađarske Vlade zadužen za pomoć progonjenim kršćanima i Agenciju „Mađarska pomaže“ Tristan Azbej, ravnatelj Mađarskog Caritasa vlč. Gábor Écsy te ravnatelj Agencije „Mađarska pomaže“ Ákos Pálvölgyi.

Tom prigodom gosti iz Mađarske udijelili su simbolički ključeve pet stambenih modula njihovim korisnicima s području Siska, Jabukovca, Strašnika i Gora. Također u Sisak je stigla i donacija 27 hladnjaka i isto toliko perilica za rublje koja će biti ovih dana podijeljena potrebnima.

Na početku susreta goste je pozdravio biskup Košić zahvalivši u ime svih stradalih koji će dobiti ovu pomoć. Biskup je poručio i kako pomoć Mađarskih susjeda koji su tu od prvih dana nakon potresa znak jedne blizine i prijateljstva.

Državni tajnik Tristan Azbej ustvrdio je kako nisu potrebne riječi zahvale jer je pomoć bližnjem i susjedu obveza svakog od nas. Azbej je izrazio nadu i kako će ovi stambeni moduli barem malo ublažiti tešku situaciji u kojoj su se našli stradali te im pružiti sigurnost i toplinu dok se njihovi domovi ne obnove.

Ravnatelj Mađarskog Caritasa vlč. Gábor Écsy podsjetio je kako su se odmah nakon potresa u akciju pomoći priključile sve mađarske biskupije. Istaknuvši izvrsnu suradnju Mađarskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije ravnatelj je poručio kako će se ova suradnja nastaviti i kako i dalje ovo područje može računati na pomoć iz Mađarske.

Nakon primopredaje modula njihovim korisnicima srdačan razgovor domaćina i gostiju nastavljen je u prostorima biskupijskog Caritasa.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.