Caritasov projekt “Zaželi”- Program zapošljavanja žena

Iako je razoran potres koji je pogodio šire sisačko područje značajno utjecao na rad Caritasa Sisačke biskupije, njegovi redoviti projekti odvijaju se svojim uobičajenim tijekom na radost brojnih korisnika.

Jedan od takvih projekata je i projekt “Zaželi” – Program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije. Ukupna vrijednost projekta je 1.875.319.59 HRK, a glavni mu je cilj osnažiti radni potencijal dvadeset teže žena s teškoćama u zapošljavanju i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku. Važno je potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života 120 krajnjih korisnika.

Projekt traje ukupno 18 mjeseci, odnosno od 18. lipnja 2020. do 17.prosinca 2021. i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.

Voditeljica cijelog projekta je Danijela Švrga koja ne krije zadovoljstvo rezultatima ovoga projekta u vidu zapošljavanja 20 pripadnica ciljane skupine te pružene usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju prema najmanje 6 krajnjih korisnika u jednom mjesecu uz isporuke paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjem korisniku.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.