Gospođa Zajec svjedoči o blagodatima projekta “Zaželi”

Gospođa Višnjica Zajec iz Odre jedna je od ukupno 20 žena zaposlenih na projektu Zaželi koji provodi Caritas Sisačke biskupije zahvaljujući sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Gospođa Višnjica skrbi o ukupno šest starijih i nemoćnijih korisnika koji su do pokretanja ovoga projekta bili prepušteni samoći i nerijetko čeznuli tek za socijalnim kontaktom.

Svi korisnici iskazuju neizmjernu sreću na prilici dobiti osobu koja će cjelodnevno skrbiti o njima i njihovim potrebama. Sama Višnjica ističe kako se odlično snalazi te kako je s korisnicima ostvarila vrlo uspješan kontakt na obostrano zadovoljstvo. Svi korisnici su s područja Zelenoga brijega i uglavnom svi žive sami. Dok četvero korisnika ima članove obitelji, dvoje korisnika nema baš nikoga.

Višnjica im pomaže u obavljanju svih kućanskih poslova, ali i svega što je potrebno obaviti u trgovini, kod liječnika ili u ljekarni. Osobito je bilo važno korisnicima u kontekstu potresa pomoći u prikupljanju potrebne papirologije, jednako kao i izvršiti prijave za dobivanje dostupnih potpora.

Iako obavljanje svih nabrojanih poslova puno znači korisnicima, oni sami u prvi plan stavljaju razgovor i kontakt kao najvažnije blagodati ovoga projekta.

Zanimljivo je istaknuti kako jedna od korisnica do projekta nije uopće napuštala svoj dom i izlazila van. Sada to čini s velikim zadovoljstvom i gotovo da se ponovno susreće i upoznaje s vanjskim svijetom.

Sve iskazano svjedoči koliko je važno provoditi projekte ovoga tipa jer stariji i nemoćni ne smiju biti zaboravljeni dio društva, već baš suprotno, u znak zahvalnosti za sve što su učinili za njega, društvo im mora vratiti svu ljubav i pažnju.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.