Još jedna priča o projektu “Zaželi”

Prošloga tjedna pisali smo o gospođi Višnjici Zajec i njezinim korisnicima o kojima brine u okviru Projekta “Zaželi”.

Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta zaposleno je 20 žena koje su već duže bez posla na period od 18 mjeseci. Jedna od njih je i gospođa Blaženka Krznarević iz Velikog Svinjičkog.

Brine o šest starijih i nemoćnijih korisnika s područja spomenutog sela. Riječ je o potpuno osamljenim korisnicima koji žive u vrlo teškim uvjetima bez vode ili čak struje. Iako žive u vrlo skromnim uvjetima, materijalni nedostaci su ono što uopće ne spominju i uglavnom u prvi plan stavljaju potrebu za socijalnim kontaktom. Pate zbog svoje osamljenosti i već sad iskazuju bojaznost za trenutak prestanka projekta.

Gospođa Krznarević ih redovito obilazi i pomaže im u svim kućanskim poslovima te priprema ručak jer je upravo želja za toplim obrokom najprisutnija.

Osobita blagodat ovog projekta vidjela se i u vrijeme potresa kada je korisnicima uvelike značila prisutnost naše djelatnice, ali i pomoć u prikupljanju sve potrebne dokumentacije.

Temeljni cilj ovoga projekta je naglasiti važnost uključivanja starijih i nemoćnijih osoba u društvo, a ne njihovo isključivanje. Oni nikako ne smiju biti zaboravljeni i mora im biti upućena odgovarajuća skrb. Osim toga, izuzetna blagodat je zapošljavanje osoba koje su već duže bez posla.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.