Podijeljeni Caritasovi paketi radosti

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u srijedu, 31. ožujka biskupijski Caritas gdje se susreo s korisnicima kojima su podijeljeni uskrsni paketi u sklopu projekta „Caritasovi paketi radosti“. Ovaj projekt provodi se zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, a za cilj ima doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području čitave Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost. Danas, te tijekom zadnjih nekoliko dana pakete je ukupno primilo 2273 krajnjih korisnika, a do njihovih domova dopremilo ih je više od 200 Caritasovih volontera uključenih u ovaj projekt.

Na početku podjele sve okupljene pozdravili su ravnateljica Caritasa Kristina Radić i biskup Košić koji je rekao kako svatko od nas mora proći trpljenje, da bi onda poput Krista došli i do Uskrsa. Biskup je i ohrabrio iste te poručio kako nam upravo Uskrs pokazuje da se ne trebamo bojati kušnji, trpljenja, pa ni same smrti. Na kraju biskup je i svima zaželio blagoslovljeni i miran Uskrs.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 4.158.921,78 kuna, a uz podjelu paketa hrane, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila sadrži i interaktivne radionice koje korisnike educiraju na temu adekvatne pripreme obroka i ekonomičnog korištenja namirnica, osnovama financijske pismenosti i ekologiji.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.