Zatvoren Caritasov distributivni centar u nekadašnjem “Uradi sam”

Caritas Sisačke biskupije nakon potresa koristio je prostor nekadašnjeg Uradi sam za zaprimanje i distribuiranje donacija.
Riječ je o uistinu impozantnoj brojci prehrambenih i higijenskih potrepština te odjevnih predmeta koji su zaprimljeni i podijeljeni krajnjim korisnicima.

Međutim, ništa od navedenog ne bi bilo moguće bez dobre volje i velikog srca naših donatora i volontera koji su se kao nepresušna vojska slijevali u centar. U prvim danima nakon potresa pristizali su kamioni i kamioni pomoći iz čitave zemlje pa i svijeta. Upravo nam je to davalo snagu za rad i pomaganje koji nisu opadali unatoč tome što su i neki od volontera ostali bez domova, unatoč hladnoći i cjelodnevnom radu…

Stoga posebnu zahvalnost treba uputiti svima onima koji su sa svojom i najmanjom donacijom pomogli stanovnicima s potresa pogođenoga područja te im na taj način pružili poruku da nisu sami te da postoji netko na koga mogu računati.

Jednako taku veliku zahvalnost treba uputiti našim volonterima. Njihova snaga, volja za radom i pomaganjem je uistinu zadivljujuća te ulijeva nadu i vjeru u bolju budućnost. Naši volonteri bili su šaroliki godinama, bilo je tu i osnovnoškolaca, srednjoškolaca, starijih pa i umirovljenika. Međutim, granice među njima nisu postojale jer su svi bili ujedinjeni ka jednom cilju – u što ranijem roku pružiti pomoć potrebitima.

Dok su neki od njih radili u centru, drugi su se probijali po različitim terenima na kojima već dugo nitko nije bio kako bi bili sigurni da je svatko tko je trebao dobio pomoć.

Upravo je snaga naših mladih volontera ono što zadivljuje. Iako ponekad u javnosti deklarirani kao pasivna generacija, sada su tu istu javnost opovrgnuli na najljepši mogući način – radeći od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih sati, pa čak i kada je škola krenula prije ili poslije nastave.

Važno je naglasiti da volonteri nisu bili samo s područja Siska, već i cijele Lijepe Naše, prostora izvan Hrvatske pa čak i dalekog svijeta.

Caritas Sisačke biskupije zahvaljuje i svim krajnjim korisnicima koji su došli po svoje pakete u naš centar, koji su imali razumijevanja za možebitnu gužvu, poneko čekanje ili štogod slično.

Osobito hvala našoj sestri Smilji Čirko, upraviteljici distributivnog centra koja je neumorno i spretno danonoćno radila u centru, pokazivala razumijevanje za svakog volontera i korisnika te uvijek sačuvala osmijeh za svakoga od njih. Hvala joj na svakoj molitvi i toplim riječima koje je uvijek imala spremne kada god je bilo potrebno.

Caritas Sisačke biskupije nastavlja pomagati te stoji na raspolaganju svima onima kojima je pomoć potrebna.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.