Zahvalno srce gospođe Vidušić iz Petrinje

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije danas su bili gosti u privremenom domu gospođe Mire Vidušić. Riječ je o nekadašnjoj stanovnici samog centra Petrinje čiji je dom potpuno razrušen tijekom razornog potresa. Gospođa živi sama i zahvaljujući velikom srcu mladog bračnog para, dobila je dio zemljišnog prostora kamo se mogao dostaviti stambeni modul Hrvatskoga Caritasa.

Gospođa kroz suze ističe svoju veliku zahvalnost djelatnicima Caritasa koju je imala potrebu iskazati, kako ona kaže, “Hrvatskim, a ne švedskim stolom” koji je obilovao slatkim i slanim pripravcima gospođe Mire.

Na druženju bili su susjedi te prijatelji gospođe Mire koji su joj puno pomogli uslijed nesreće koja ju zahvatila, ali su i dalje čvrsto uz nju. Svi oni primarno ističu veliko i dobro srce gospođe Mire s kojom su kroz život dijelili dobro i zlo.

Primarni razlog okupljanja bio je blagoslov modula. Modul je blagoslovio don Branko Čagelj, vojni kapelan koji je nakon izvršenog blagoslova gospođi zaželio obilje Božje prisutnosti i pomoći te što raniju izgradnju novog doma.

Ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije i s. Smilja Črnko nisu mogle sakriti svoje oduševljenje uskom povezanošću susjeda ulice koji izvana djeluju kao velika obitelj koji si međusobno stoje na raspolaganju u svakom trenutku. Upravo su ti susjedi gospođi napravili nadstrešnicu, a u planu je i popločavanje okolnog prostora.

Ovakve priče svakako daju vjetar u leđa našem Caritasu te snagu za nove aktivnosti i projekte.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.