Vjerni prijatelji iz Mantove posjetili Sisak

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak, 29. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku goste iz biskupije Mantova: direktora Caritasa Mattea Amatia, župnika župe Guidizzolo vlč. Luigia Milana i predstavnika župnog Caritasa župe Guidizzolo Davida Fezzardia. U pratnji gostiju iz Italije bila je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, a susretu su nazočili i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić i biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak.

Gosti su se poznali s aktivnostima i načinima pomoći koje pruža Caritas te su im prenesena iskustva i okolnosti u kojima Caritas djeluje nakon potresa zajedno s izazovima koje je sa sobom donijelo vrijeme koronavirusa. Tema razgovora su bili i projekti koje Caritas Sisačke biskupije provodi u kontekstu konkretne pomoći potresom pogođenih obitelji, s osobitim naglaskom na montažne kuće koje Caritas gradi mnogočlanim obiteljima te starijim i nemoćnim članovima našega društva.

Spomenuta je delegacija pokazala izuzetan senzibilitet za posljedice koje je ostavio potres na području naše Sisačke biskupije i Zagrebačke nadbiskupije te su u tom kontekstu razmatrani oblici moguće suradnje ovih dviju karitativnih ustanova.
Prije susreta s biskupom gosti su posjetili i župu Sela gdje je Caritas iz Mantove osobito pomagao tijekom i nakon Domovinskog rata. Tako su između ostalog i sagradili pastoralni centar u kojem se danas nalazi Dječji vrtić Svete Marije Magdalene.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.