Završava projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“

U Caritasu Sisačke biskupije održana je završna konferencija Caritasovog projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 HRK.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske.

Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.

Kroz ukupno 18 mjeseci provedbe projekta zaposlene su 23 žene koje su kroz 12 mjeseci pružale pomoć i podršku za ukupno 157 starijih i nemoćnih osoba na području grada Siska.

Zaposlene žene prošle su osposobljavanje za Aranžera cvijeća čime su stekle dodatno obrazovanje, nova znanja i sposobnosti kako bi se što lakše vratile na tržište rada i došle do posla.

Na završnoj konferenciji ravnateljica Kristina Radić svečano je djelatnicama uručila svjedođbe o završenom osposobljavanju.

Ovim projektom osnažen je radni potencijal 23 teže zapošljivih žena na području grada Siska. Potaknuta je njihova socijalna uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Također je povećana kvaliteta života za 157 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba.

Koliki je značaj ovog projekta svjedoče zaposlenice i njihovi krajnji korisnici kojima će biti teško naviknuti se da ih nitko ne obilazi. Nažalost, završetkom projekta starije i nemoćne osobe kojima je bila potrebna pomoć ostaju bez usluga a zaposlene žene vraćaju se na burzu rada.

O jednogodišnjem radu s mnogo su emocija svjedočile Blaženka Krznarević i Ivančica Velić, koje su rekle kako se pomoć starijima i nemoćnima pretvorila u trajno prijateljstvo ispunjeno druženjem i međusobnim uvažavanjem. Štoviše, mnoge od njih i dalje ih obilaze i pomažu im volontirajući.

Caritas Sisačke biskupije i nadalje planira provoditi projekt Zaželi a otvaranje novog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za njegovo financiranje željno očekuju nezaposlene žene a posebno stari i nemoćni kojima je njihova pomoć zaista neophodna.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.