U Caritasovoj kući u Oborovu održana duhovna obnova

Prošli tjedan, 15., 16., i 17. ožujka, u Caritasovoj Kući sv. Vinka Paulskog u Oborovu, održana je duhovna obnova za korisnike i djelatnike Kuće koju je predvodio fra. Dragan Grizelj iz Hrastovice, u zajedništvu s vlč. Sašom Jozićem iz Siska. Na početku je sve okupljene pozdravila Sanda Sokolovski,voditeljica Kuće  te predstavila predavače.

Kroz trodnevnu duhovnu obnovu korisnici i djelatnici Kuće sv. Vinka Paulskog primili su mnoge duhovne darove, snagu i okrijepu te poticaj da u ovo korizmeno vrijeme više misle jedni na druge, na molitvu, pokoru i nesebičnu pomoć potrebitima, kao što je to činio sv. Vinko Paulski koji je u svakom čovjeku patniku vidio Isusa Krista, te je služio u jednostavnosti i poniznosti svoga srca. Sveci nam mogu biti pomoć i uzor kako da budemo bliži Bogu i jedni drugima. Božja ljubav se očituje kroz našu međusobnu ljubav. Mi se trebamo odlučiti biti bolji jedni prema drugima, jedni za druge moliti i jedni drugima praštati jer samo tako možemo međusobno širiti ljubav. Fra. Dragan posebno je istaknuo da je Bog ljubav, u Njemu ostajemo šireći ljubav jedni prema drugima. Tko ostaje u ljubavi ostaje u Bogu i Bog u njemu.

Korizma je vrijeme koje nas potiče da donosimo dobre odluke, da se mijenjamo na bolje, da ne ostajemo isti. To je sveto vrijeme u kojem imamo priliku suočiti se sami sa sobom i činiti djela ljubavi i milosrđa, jer sada je vrijeme milosti, vrijeme spasenja, danas je trenutak da budemo bolji. Ništa ne treba odgađati. Isus od nas traži srce koje će imati ljubavi za brata čovjeka.Pozvani smo da svojim primjerom i djelima pokažemo da se može sveto živjeti.

Sv. Ivan Krstitelj kazao je: „ Obratite se jer je blizu kraljevstvo Božje“.

Osim predavanja, tijekom duhovne obnove sudionici su imali priliku prisustvovati sv. misama i sv. ispovijedi, te zajedničkom objedu i druženju. Svečanost je upotpunila glazbena animacija vjeroučitelja Andrije Kokića uz pratnju zbora korisnika Kuće sv. Vinka Paulskog koji su radosna i otvorena srca slavili Gospodina.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.