Susret biskupa s djelatnicima Caritasa

Predbožićni susret sisačkog biskupa Vlade Košića s djelatnicima biskupijskog Caritasa održan je u srijedu, 14. prosinca u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Susretu su uz biskupa i stotinjak djelatnika nazočili i predsjednik Upravnog vijeća Caritasa mons. Franjo Ćuk, ravnateljica Caritasa Kristina Radić te predsjednica caritasovog povjerenstva za stradale u potresu s. Smilja Čirko.

Na početku biskupa i okupljene je pozdravila ravnateljica Radić poručivši kako su Caritas i njegova briga o potrebitima sastavni dio života Crkve. „Promatrajući društvo u kojem živimo stječe se dojam trajnog produbljivanja unutarnje praznine, otuđenosti i osamljenosti. Promatrajući pak ovogodišnji advent osjećamo kao da vrijeme želimo ispuniti nečim izvanjskim, često bezvrijednim i ispraznim sadržajima. Ta nas praznina sve više zarobljava i zahvaća potrošačkim mentalitetom. Bez pravoga Svjetla uzalud se divimo svjetlima koja imaju blještavilo, ali nas ne mogu obasjati. Samo obasjani pravim Svjetlom možemo i postati svjetlo jedni drugima“, poručila je ravnateljica dodavši kako je iza Caritasa još jedna godina iznimno izazovnog karitativnog služenja. Na kraju predstavila je i djelatnike te broje projekte koje provode.

Zahvalivši vodstvu i djelatnicima Caritasa na svemu što svakodnevno čine za najpotrebnije biskup je poručio kako svaki od njih ima veliku zadaću i vrlo delikatnu ulogu u ovom djelovanju Crkve. „Mi ne konkuriramo svjetovnim humanitarnim organizacijama jer Caritas je djelatnost Crkve u navještenju evanđelja. Kada vi donosite pomoć u neku obitelj pozvani ste i da svjedočitie svoju vjeru i zato vam posebno zahvaljujem jer je to ljubav Crkve na djelu. Mi smo također u ovom svom djelovanju jako pozvani donositi novu nadu u ljude, kako bismo znali da život ima smisla i da život na ovoj zemlji nije samo jedno putovanje u kojem treba samo misliti na sebe i svoje interese već da je taj naš život i dužnost da se posvećujemo ljubavi prema Bogu i ljudima. Posebno je važno da ta ljubav bude djelotvorna. To nas odvaja od drugih i pokazuje da smo Isusovi učenici“, zaključio je biskup poželjevši svima na kraju blagoslovljen Božić i novu godinu.

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.