Potpisani ugovori o suradnji između Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije

U četvrtak 15. prosinca u prostorijama Hrvatskog Caritasa u Zagrebu fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić potpisali su ugovore o suradnji između Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije, kojima se – na temelju suglasnosti Biskupske komisije za Hrvatski Caritas – financijski podržavaju dva projekta.

Prvim projektom – „Program gerontodomaćica Caritasa Sisačke biskupije“ – nastojat će se revitalizirati potresom pogođeno područje zapošljavanjem žena čiji su domovi stradali u potresu te podizati kvalitetu života za starije i/ili nemoćne osobe na području Sisačke biskupije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, počevši od 1. prosinca 2022. godine do 30. studenoga 2023. godine.

Projekt „Podrška povećanju kapaciteta Caritasove pučke kuhinje u Sisku“ bit će usmjeren na dostavu toplih obroka te pružanje usluga mobilnosti kao pomoći i podrške u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta i uvjeta za oporavak starijim i/ili nemoćnim osobama na području Sisačke biskupije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, počevši od 1. siječnja 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.