Susret biskupa s korisnicima pučke kuhinje

Tradicionalni božićni susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima pučke kuhinje održan je u utorak, 20 prosinca u prostorijama Caritasa u Sisku.

Na susretu su uz biskupa Košića i korisnike sudjelovale i predsjednica Povjerenstva za stradale u potresu s. Smilja Čirko te ravnateljica Caritasa Kristina Radić koja je na početku i pozdravila sve okupljene.

Čestitajući okupljenima svetkovinu Kristova rođenja biskup Košić je zahvalio svima koji su uključeni u rad Caritasa te su se posvetili ljudima u potrebi, posebno u ovim godinama nakon potresa. Ohrabrivši okupljene poručio im je kako nisu sami te ne trebaju biti tužni zbog svoje situacije. „Crkva je jedna velika obitelj te mi kao biskupija i caritas želimo pružiti ruku svima vama da znate da smo uvijek, kao i ove blagdane, tu za vas da bismo vam pomogli. Važno je da svi znamo da blagdan Božića prije svega označava Božju i čovječju blizinu i da je to važnije od svega drugoga. Ljudi mogu imati silna bogatstva i biti nesretni, ali ako imate u srcu mir onda ste radosni. Zadržite vjeru i nadu i Bog će vam dati svoj blagoslov da bude bolje“, rekao je biskup poželjevši na kraju svima i blagoslovljenu novu 2023. godinu.

Caritas Sisačke biskupije tijekom ovih dana podijelio je više od 2600 božićnih paketa s osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Tri stotine paketa pripremljeno je iz vlastitih sredstava, a  2300 dolazi iz projekta „Caritasevi paketi radosti III“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.