Božićni paketi radosti

Caritas Sisačke biskupije podijelio je ovih dana u sklopu projekta „Caritasovi paketi radosti III.“ 2300 božićnih paketa hrane i higijenskih potrepština za najugroženije korisnike.

Projektne aktivnosti provode se kao i do sada na području Sisačke biskupije koja obuhvaća Sisačko–moslavačku te dio Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarske županije i dio Grada Zagreba. Riječ je o geografski velikom području na kojem je stanovništvo disperzirano. Upravo iz tog razloga distribucija paketa je osigurana kroz distributivne centre župnih Caritasa koji čine razvijenu mrežu distribucije humanitarne pomoći kroz volonterski angažman župljana – volontera koji uspješno provode različite projekte. Kroz godine humanitarnog volonterskog rada stečeno je znanje, iskustvo i osigurani dostatni ljudski kapaciteti za provedbu projekta ovakvog opsega što je potvrđeno i uspješnom provedbom prijašnjeg projekta.

Projekt „Caritasovi paketi radosti III.“ financiran je iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD), sredstva su dodijeljena kroz poziv „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“, a ukupna vrijednost projekta iznosi 4.119.966,53 kn.

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.