Dva tegljače hrane Hrvatskog Caritasa stigla u Tursku

Dva tegljača Hrvatskog Caritasa koji su u petak s konvojem Civilne zaštite RH i Hrvatskoga Crvenog križa krenuli prema Turskoj zbog sigurnosnih, prometnih i logističkih razloga svoje su putovanje završili u Ankari. Prema uputi Središnjega koordinacijskog tijela za žurne akcije Turskog Caritasa i u dogovoru s vodstvom Caritasa Anatolija, zbog nesigurnih uvjeta putovanja za strane kamione do Iskenderuna humanitarna pošiljka pretovarena je u jednom od logističkih centara AFAD-a u Ankari i odatle će odmah, pretovarena u turske kamione krenuti prema potresom pogođenim područjima, gdje pomoć stanovništvo željno iščekuje.

Pošiljka Hrvatskog Caritasa vrijedna je 174.000 eura a obuhvaća 80 paleta različitih trajnih prehrambenih proizvoda: od dječje hrane, džemova i keksa, preko gotovih jela, pašteta i mesnih narezaka do ribljih i drugih konzervi. Četrdeset paleta dar su „Podravke“ d.d. a drugih četrdeset nabavljen je sredstvima Hrvatskog Caritasa, odnosno njegovih darovatelja.

Osim 100.000 eura koje je za potrebe stradalih Hrvatskom Caritasu uputila Hrvatska biskupska konferencija te 100.000 koje je za stradale u Siriji namijenila Hrvatska vlada, darovima hrvatskih građana, tvrtki, udruga i vjerničkih zajednica Hrvatski je Caritas u akciji Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć dosad prikupio gotovo 65.000 eura a na donacijskom broju 0609010 zabilježeno je gotovo 51.000 poziva.

Hrvatski Caritas zahvaljuje za svaki poziv i za svaki darovani euro, koji preživjelim stradalnicima nose poruku solidarnosti, zauzetosti i ohrabrenja.

U akciju pomoći stradalima u potresu u Turskoj i Siriji moguće je uključiti se:

Novčanom uplatom na IBAN HR0723400091511220139

Pozivom na donacijski telefon: 0609010 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).

 

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.