Caritas za djecu i obitelj

Poziv: „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“

Korisnik: Caritas Sisačke biskupije

Partner: Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Sisak

Naziv programa: CARITAS ZA DJECU I OBITELJ

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Vrijednost programa: 25.000,00 € po godini

Voditelj programa: Lucija Latinčić, univ.mag.soc.

 

Cilj programa je razvijati dodatne izvaninstitucijske socijalne usluge za djecu i mlade iz obitelji u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti te time pridonijeti boljoj regionalnoj pokrivenosti izvaninstitucijskim uslugama i razvoju takvih usluga na područjima na kojima još nisu dovoljno razvijene.

Kroz program izvodit će se niz aktivnosti kroz edukativne i kreativne radionice za djecu i mlade na području Sisačke biskupije. Kreativnim radionicama za djecu i mlade provodit će se športske i kulinarske radionice, radionice pomoći u učenju, kreativne radionice o utjecaju i rizicima društvenih mreža, debate o aktualnim događanjima, kreativne radionice o važnosti volontiranja i sl. Edukativnim radionicama za djecu i mlade obradit će se teme medijske pismenosti- film i glazba, financijske pismenosti – upravljanja osobnim financijama, te edukativne radionice komunikacije i govorništva.

Najzastupljeniji cilj aktivnosti programa je organizacija slobodnog vremena djece i mladih (druženja, klubovi, izleti, rekreacija, kreativne i zabavne aktivnosti i sl.). Aktivnost organiziranja slobodnog vremena djece i mladih u programu je osmišljena na način da bude usmjerena podršci obiteljima tako što su osmišljeni programi socijalnog uključivanja djece i mladih kroz set edukativnih i kreativnih radionica.

Kroz program organizirana je usluga pružanja podrške obiteljima u različitim situacijama rizika za odgoj i podizanje djece; edukacija i razgovor o različitim situacijama rizika za odgoj i podizanje djece u kriznim situacijama.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.