Caritasova podrška za osobe s invaliditetom

Poziv: „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“

Korisnik: Caritas Sisačke biskupije

Partner: Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Sisak

Naziv programa: CARITASOVA PODRŠKA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Vrijednost programa: 25.000,00 € po godini

Voditelj programa: Tanja Marković Peškir, univ.mag.polit.soc.

 

Cilj programa je razvijati dodatne izvaninstitucijske socijalne usluge za odrasle osobe s invaliditetom te time pridonijeti boljoj regionalnoj pokrivenosti izvaninstitucijskim uslugama i razvoju takvih usluga na područjima na kojima još nisu dovoljno razvijene.

Kroz program pruža se psihosocijalna podrška za odrasle osobe s invaliditetom koja se pruža kontinuirano tijekom cijelom programskog razdoblja. Pružanje psihosocijalne podrške odraslim osobama s invaliditetom potiče razvoj kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina. Tijekom programskog razdoblja pružanje psihosocijalne podrške odvijat će se individualno u domovima korisnika, te grupno u prostorijama Caritasa Sisačke biskupije.

Aktivnosti programa usmjerene ka podizanju razine kvalitete života odraslih osoba s invaliditetom provode se kroz Caritasov klub za osobe s invaliditetom unutar kojeg se provode radionice za odrasle osobe s invaliditetom koje uključuju tematske i kreativne radionice i druženja, te stručne edukacije i predavanja odraslim osobama s invaliditetom. Osim navedenih, predviđene su i radionice s fizioterapeutom s ciljem provođenja individualnih vježbi prilagođenih osobama s invaliditetom u svrhu unapređenja njihovog zdravstvenog stanja, te radionice sa medicinskim osobljem koje će osobama s invaliditetom pružiti edukacije o zdravom načinu života te pružiti usluge mjerenja tlaka i šećera te ih dodatno educirati o uporabi zdravstvenih pomagala i uređaja.

 

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.